VODA: hladna ali mlačna?

Kaj se dogaja z vašim telesom, če na vroč poletni dan skočite v mrzlo vodo? Se je sprostilo ali skrčilo?
Verjetno veste, da hladna voda zapira pore in stiska kožo, medtem ko jo topla voda odpira in sprošča. Enako vpliva mrzla voda znotraj organizma, zlasti v prebavnemu traktu. Pitje mrzle vode po jedi ustvarja presežek sluzi, kar slabi imunski sistem in lahko prej zbolite. Žile se zožijo, hidratacija organizma je slabša, prebava omejena. 
 
Če med jedjo pijete mrzlo vodo, bo ta strjevala maščobo iz prebavljene hrane, zaradi česar jo boste veliko težje prebavili. Namesto da bi vaše telo vsrkalo prehranske snovi in prebavilo hrano, bo porabljalo energijo za uravnavanje telesne temperature. 
 
Rešitev? Namesto hladne vode pijte vodo na sobni temperaturi oziroma mlačno, saj to veliko bolj koristi vašemu organizmu.